2022-03-07 09:52:13• hírek • Szatmár.ro

Állva tapsolta a közönség a kaplonyi színjátszókat

Állva tapsolta a nagyérdemű a KASzT bemutatkozó produkcióját. A kaplonyi színjátszók (börvelyiekkel kiegészülve) vasárnap este a mindent belengő háborús hangulat dacára nagy-nagy sikert arattak a kaplonyi kultúrotthonban.

Mint a beharangozóban is kifejtették, tavaly, egy kellemes őszi estén néhány lelkes kaplonyi lakos kezdeményezéseként alakult meg a Kaplonyi Amatőr Színjátszó Társulat, azaz a KASzT. A társulat vezetését Varga Sándor színművész, a Harag György Társulat tagja vállalta el.

Terveik között szerepel évente 1–2 színmű előadása, népszerűsítve ezáltal a színház szeretetét a kaplonyi emberek között, illetve gazdagítani, színesebbé tenni Kaplony kulturális életét. Ugyanakkor titkos vágyuk az is, hogy úgy a fiatal nemzedékben, mint az érdeklődő felnőtt lakosság körében is népszerűsítsék a színjátszást, tartalmas és kellemes időtöltést kínálva nekik ezzel. Várnak minden érdeklődőt a társulatukba, hiszen jó érzés tartozni egy közösséghez, együtt szórakozni és szórakoztatni!

„Az elmúlt 4 hónapban heti egy nap zajlottak a próbák, nagy lelkesedéssel, és fergeteges hangulattal. Egy nagyon jó, összetartó és támogató csapat alakult ki a hónapok folyamán, és bár néha akadtak nehézségek, akadályok, mindig sikerült alkalmazkodni és összehozni ezt a mostani produkciót. Hálás köszönet érte Varga Sándor színművésznek, aki sokszor a saját próbái, előadásai után autózott el Szatmárnémetiből Kaplonyba, hogy minket tanítson, és a saját szabadidejét áldozta fel erre, valamint köszönjük a börvelyi társulat 3 tagjának is, Azurák Krisztián, Erdei Zsigmond és Kiss Lajos amatőr színészeknek, akik besegítettek játékukkal, tapasztalataikkal és tanácsaikkal. Végül, de nem utolsó sorban köszönjük a polgármesteri hivatalnak is, hogy mindenben segítettek, hogy ez a társulat létrejöjjön” – áll a KASzT közleményében.

Első előadásunk egy vígjáték volt, Rejtő Jenő tollából, Úrilány szobát keres címmel. Minden szereplő lenyűgöző volt. Nagy érdeklődés követte az előadást, ennek okán húsvét után ismét be fogják mutatni Kaplonyban (is). Hajrá KASzT!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: